Skytteträning

Nu kan du även träna jaktskytte på löpande viltmål på Jällsjö Gård!

Varför inte boka in privatträning inför jägarexamen till exempel? Vi har installerat en löpande viltmålsbana med siamesfigurer av vildsvin och älg där du kan öva upp skyttet på varierande avstånd och från olika vinklar. Vi använder Sius Ascors elektroniska markeringssystem där du får besked om träffens placering direkt på en dataskärm. Du kan även få din serie utskriven på papper så du kan följa din utveckling från gång till gång. Den rörliga figurens hastighet är steglöst justerbar.

För inskjutningsändamål finns även en fast måltavla med elektronisk markering, för en effektiv och exakt inskjutning.

Vår tränare Olle Widell har lång erfarenhet av jakt- och sportskytte och kan hjälpa dig att finslipa tekniken inför den kommande jaktsäsongen. Du kan också få hjälp med tillpassning av vapen och att hitta ett vapen som passar just dig eftersom Olle har vapenhandlarlicens. Vi säljer även lerduvor och ammunition samt jaktkläder och övriga tillbehör till jakten.

På vår skjutbana kan du också passa på att finslipa hagelskyttet. Vi har fyra lerduvekastare runt skyttepaviljongen där du kan öva såväl trap och inkommande duvor som extrema sidoskott. Behöver ditt hagelvapens stock skränkas så fixar vi det!

Kontakta Olle för tidsbokning och mer information. Kontaktuppgifter hittar du här.